www.paxysarkia.net

Ιατρικός ενημερωτικός οδηγός

 

Η παχυσαρκία σαν πολυπαραγοντική και χρόνια νόσος, οφείλεται σε λόγους που έχουν να κάνουν με τις διατροφικές μας συνήθειες, τη φυσική μας κατάσταση, την ψυχολογία μας, αλλά και τα γονίδιά μας. Τα άτομα που είναι παχύσαρκα συχνά πάσχουν και από άλλες ασθένειες, όπως διαβήτη, υπέρταση, κατάθλιψη, άπνοια ύπνου. Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ που δημιουργήθηκε στη Λευκωσία το Φεβρουάριο του 2008, έχει σα σκοπό να προσφέρει μια  διεπιστημονική και σύγχρονη προσέγγιση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας. Με βάση ένα ολοκληρωμένο ιατρικό πρόγραμμα μελέτης των προδιαθεσικών παραγόντων, μπορούμε να προτείνουμε εξειδικευμένες θεραπευτικές λύσεις, κατάλληλες για την κάθε περίπτωση. Η πολυετής εμπειρία μας στην ιατρική και επεμβατική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, αποτελούν την απόλυτη εγγύηση επιτυχίας.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ MD, ISS, EAES

ΔΝΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΙΑΣΩ GENERAL & ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ.

Γονιδιωματική Διατροφή 

DNA test.

 

Όλα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά είναι κωδικοποιημένα στο γενετικό μας υλικό, το DNA.  Συγκεκριμένα τμήματα του DNA που ονομάζονται γονίδια είναι οι φορείς των γενετικών πληροφοριών όχι μόνο με την έννοια της διαμόρφωσης και μεταβίβασης ανθρώπινων χαρακτηριστικών από γενιά σε γενιά, αλλά και της διαφοροποίησης και εξειδίκευσης του κάθε κυττάρου για την εκτέλεση των ιδιαίτερων λειτουργιών του. Το DNA μεταλλάσσεται κατά τη διάρκεια φυσιολογικών διαδικασιών, αλλά και σαν αντίδραση στις συνθήκες του περιβάλλοντος (πχ έκθεση σε τοξίνες, ραδιενέργεια, φάρμακα, διατροφή). Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες μεταλλάξεις δεν έχουν κάποια αρνητική επίδραση στον οργανισμό, μερικές φορές μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο ότι η εμφάνιση ασθένειας δεν εξαρτάται μόνο από τη γενετική προδιάθεση, αλλά και από τις επιδράσεις του περιβάλλοντος και τον τρόπο ζωής του ατόμου. Όταν παρθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και γίνουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις, η εκδήλωση της ασθένειας μπορεί να αποφευχθεί ή να καθυστερήσει.

Πώς μπορεί να  βοηθήσει το test DNA στην απώλεια βάρους?

Η εξατομίκευση της διατροφής με βάση τον γονότυπο του ατόμου (Γονιδιωματική Διατροφή) έχει σαν στόχο την ποιοτική βελτίωση της διατροφής ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του συγκεκριμένου οργανισμού αλλά να αποφευχθούν οι ασθένειες στις οποίες εμφανίζει προδιάθεση. Το αποτέλεσμα είναι η βελτίωση του μεταβολισμού, βελτίωση της υγείας και η διευκόλυνση της απώλειας βάρους.

Πώς γίνεται η λήψη του δείγματος για την γονιδιακή ανάλυση DNA? 

H λήψη του δείγματος DNA γίνεται με τρόπο ανώδυνο και αναίμακτο από το στόμα παίρνοντας σάλιο από το εσωτερικό της παρειάς (μάγουλο).  Η δειγματοληψία μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον εξεταζόμενο αν ακολουθήσει προσεκτικά τις οδηγίες λήψης, ή από τον ιατρό.  Η διαδικασία λήψης του δείγματος δεν διαρκεί περισσότερο από ένα λεπτό.

Ποιές γονιδιακές εξετάσεις DNA είναι σήμερα διαθέσιμες;

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ
ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ-ΥΠΕΡΤΑΣΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ – ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ
ΦΛΕΓΜΟΝΗ – ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΣΗ - ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ
ΘΡΟΜΒΩΣΗ – ΑΙΜΟΧΡΩΜΑΤΩΣΗ

 

 
 

Τροφική δυσανεξία.

Το φαινόμενο της κακής ανοχής του οργανισμού μας σε διάφορα τρόφιμα, αποτελεί αντικείμενο μελέτης της εναλλακτικής ιατρικής. Σύμφωνα με τη Βρετανική Αλλεργιολογική Εταιρεία, το 40% του πληθυσμού εμφανίζει υποξείες και χρόνιες αλλεργικές αντιδράσεις που οφείλονται σε τροφική δυσανεξία.
Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα δεν οφείλεται στην ποιότητα των τροφίμων, αλλά στην ευαισθησία του οργανισμού σε συγκεκριμένα είδη τροφής. Η αντίδραση του οργανισμού μας είναι σε θέση να κάνει τα ενδογενή συστήματα να δυσλειτουργούν με αποτέλεσμα την εμφάνιση συμπτωμάτων όπως άσθμα, ημικρανίες, δερματολογικά προβλήματα, δυσλειτουργία του εντέρου, πόνους στις αρθρώσεις και στους μυς, χρόνια κόπωση, διαταραχές στον μεταβολισμό, πρηξίματα και αύξηση του βάρους.

Σήμερα έχουμε τη δυνατότητα να ανιχνεύσουμε τη δυσανεξία και να περιορίσουμε σημαντικά ή και να εξαφανίσουμε όλο αυτό το φάσμα των προβλημάτων που αναφέρθηκαν με τη νέα εναλλακτική - συμπληρωματική διατροφή που βασίζεται στο τεστ δυσανεξίας τροφών. Η νέα αυτή μέθοδος βασίζεται στο βιομαγνητισμό και δεν απαιτείται λήψη αίματος.

 

 
 

Λαπαροσκοπική Χειρουργική

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΒΜΙ Ιατρικη Μονάδα Παχυσαρκίας Ltd

Λ. Στροβόλου 176, Λευκωσία

TEL.  223 19101

Λαπαροσκοπική (minimal invasive) χειρουργική.

Σε εξαιρετικά βαριές (ΒΜΙ>40) και ανθεκτικές μορφές παχυσαρκίας η λαπαροσκοπική χειρουργική μπορεί να δώσει τη λύση με τις δυό πιό σύγχρονες τεχνικές: τη λαπαροσκοπική γαστρική πτύχωση και το γαστρικό μανίκι. Οι επεμβάσεις αυτές γίνονται χωρίς χειρουργικές τομές (λαπαροσκοπικά) και περιορίζουν τη χωρητικότητα του στομάχου με τον πιό φυσικό τρόπο, χωρίς να εμφυτεύνται ξένα σώματα στον οργανισμό (δακτύλιοι) και χωρίς να προκαλούν παρενέργειες όπως εμετούς, δυσαπορρόφηση θρεπτικών συστατικών και περιορισμούς στις επιλογές της διατροφής. Η λαπαροσκοπική γαστρική πτύχωση και το γαστρικό μανίκι γίνονται από τη χειρουργική μας ομάδα με απόλυτη επιτυχία στην Αθήνα (2005) και από το Φεβρουάριο του 2008 και στην Λευκωσία (Αρεταίειο νοσοκομείο).

 

Λαπαροσκοπική γαστρεκτομή sleeve (γαστρικό μανίκι).

 

Η πιό «φυσιολογική» επέμβαση κατά της παχυσαρκίας, το σημερινό gold-standard στη Βαριατρική χειρουργική. Κατάλληλη για όλους τους ασθενείς μέχρι τα 250 κιλά. Ελεύθερη διατροφή χωρίς περιορισμούς και απαιτήσεις συνεργασίας. Το μοναδικό της μειονέκτημα είναι ότι απαιτείται αφαίρεση ενός τμήματος του στομάχου (Μη αναστρέψιμη τεχνική). Νοσηλεία 3-4 ημερών.

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: 9,500 € (ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ)

Λαπαροσκοπική επιμήκης γαστρική πτύχωση (τεχνική HEM).

Η τελευταία λέξη στη χειρουργική του γαστρικού περιορισμού. Αναστρέψιμο γαστρικό μανίκι μόνο με ραφές, χωρίς αφαίρεση στομάχου. Η μέθοδος αυτή έχει μόνο πλεονεκτήματα: ελαχιστοποίηση τραύματος και επιπλοκών, αποφυγή εμφύτευσης ξένων υλικών στον οργανισμό, αξιόπιστη απώλεια βάρους και πλήρη αναστρεψιμότητα. Εντελώς ανώδυνη, με νοσηλεία μόνο μιάς μέρας (One day surgery). Άμεση σίτηση, ελεύθερη διατροφή χωρίς περιορισμούς και απαιτήσεις συνεργασίας. Κατάλληλη για απώλεια βάρους μέχρι 50 κιλά. Η ιδανικότερη λύση για την επεμβατική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε νεαρούς ενήλικες και εφήβους.

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: 7,800 € (ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ)

Τestimonials.